UKK
  OHJELMA
  Kolmen päivän aikana tapahtuma tarjoaa yli 90 luentoa, puheenvuoroa ja keskustelua. Tämän lisäksi osallistujalla on mahdollisuus osallistua hengelliseen ohjelmaan, tietoiskuihin ja kirjanjulkistamistilaisuuksiin sekä vapaamuotoisiin illanviettoihin. Tapahtumassa on kolme kaikille yhteistä ohjelmaa, joiden aikana muu ohjelma ei pyöri: tiistaina vietetään avajaisia, keskiviikkona yhteistyön juhlaa ja torstaina päättäjäisiä. Yhteiset ohjelmat järjestetään punaisen maton päässä olevassa NUORI2013-salissa (B-halli).
  Osallistuja voi valita mihin ohjelmiin osallistuu. Varsinaisia "kanavia" tai "polkuja" ohjelmassa ei ole. Osallistujia pyydetään saapumaan seminaaritilaan ajoissa, ohjelmat alkavat täsmällisesti kuten ne on ohjelmakarttaan merkitty, ja joissakin tiloissa osallistujamäärä on rajattu.

  Tiloista NUORI2013-sali (B-halli) ja HUMAK (D-halli) sijaitsevat messuhalleissa heti näyttelypistealueen takana. Iloa elämään, Innofactor ja Nuorisotila (auditoriot 1 Wilhelm, 2 Wivi ja 3 Wolmar) sijaitsevat toisessa kerroksessa, johon on kulku heti vaatesäilytyksen ja sisääntulon vierestä. Seminaaritilat Nuorisopolitiikka, CIMO-huone, Elsi ja Felix sijaitsevat kolmannessa kerroksessa.
  Käsiohjelmassa tiistain ohjelmat löytyvät punaisilta sivuilta, keskiviikon keltaisilta ja torstain violeteilta. Lisäksi ohjelmakartat ovat esillä Paviljongin aulassa ja tapahtuman nettisivuilla nuori2013.innofactor.fi .

  YHTEISET OHJELMAT
  Tiistaina 8.1. klo 16.30-18.30 avajaiset juontaa toimittaja Anne Flinkkilä. Avajaisissa puhuvat mm. arkkipiispa Kari Mäkinen sekä valtiosihteeri Raimo Sailas. Avajaisissa esiintyy Jyväskylän rock-kuoro RockAll.
  Keskiviikkona 9.1. klo 15-17 yhteistyön juhlan juontaa tutkimusjohtaja Leena Suurpää. Juhlassa puhuvat mm. opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Riitta Kaivosoja ja Gentin yliopiston tutkija Filip Coussée sekä esiintyy stand up -koomikko Mikko Vaismaa. Tilaisuudessa jaetaan Nuorisotyön tunnustuspalkinto.
  Torstaina 10.1. klo 11.10-13 päättäjäiset juontaa osastopäällikkö Leena Ruotsalainen. Tilaisuudessa puhuvat mm. alue- ja kuntaministeri Henna Virkkunen, tulevaisuustutkija Mika Aaltonen sekä Jyväskylän kaupungin teatterikuraattori Antti Niskanen.

  HENGELLINEN OHJELMA
  POP-messu ti klo 11.30-12.50, NUORI2013-sali (B-halli). Messua ovat toteuttamassa piispa Seppo Häkkinen, pastori Riikka Wiksröm, messuisäntä Mikko Saari ja esirukouksen lukija Tilda Tiljander. Bändi: Make Perttilä (kapellimestari), Tuukka Vainiola (kitara), Pasi Ryökkynen (basso), Tuomas Hautala (koskettimet), Mikael Seire (rummut), Mirkka Paajanen (solisti), Ella Jaakkola, Miriam Bourgeot ja Pilvi Kekkonen (kuoro). Artistivieraana Yona.
  Iltakirkko ti klo 20-21, Jyväskylän kaupungin kirkossa. Toteuttaa Jyväskylän seurakunta.
  Keskiviikon aamuhartaus klo 8.30-8.50, Iloa elämään -auditorio (1 Wilhelm). Pappi Arto Köykkä, Pirkkalan seurakunta.
  Taize-rukoushetki ke klo 18.30-19, Iloa elämään -auditorio (1 Wilhelm). Toteuttamassa Eero Jokela, PTK - poikien ja tyttöjen keskus; Terhi Paananen ja Teija Tuukkanen, kirkkohallitus sekä jyväskyläläisiä nuoria.
  Torstain aamuhartaus klo 8.30-8.50, Iloa elämään -auditorio (1 Wilhelm). Raija Ojell ja Jarmo Kokkonen, Kirkkohallitus / kasvatus ja perheasiat.

  ILTAOHJELMA JA YHTEISTYÖRAVINTOLAT
  Tiistai- ja keskiviikkoiltoina on mahdollista kokoontua kahteen yhteistyöravintolaamme Jyväskylän keskustassa tapaamaan tuttuja ja tutustumaan muihin nuorisoalan ihmisiin.
  Yhteistyöravintolamme London (Kolmikulma, Puistokatu 2) sekä Escape (Väinönkatu 32) avautuvat NUORI2013-tapahtuman osallistujille ti ja ke klo 21. Molempiin ravintoloihin on klo 24 asti maksuton sisäänpääsy sekä vaatesäilytys osallistujapassia näyttämällä. Tule paikalle vapaamuotoisesti kohtaamaan ystäviä, tuttuja ja uusia ihmisiä.

  London - Pubi ja yökerho samassa paketissa
  London tarjoaa parhaat puolet molemmista. London tarjoaa englantilaista meininkiä aikuiseen makuun. Täällä pääset aistimaan saman illan aikana kolmea erilaista tunnelmaa kolmessa eri musiikkiympäristössä; yökerhossa, livepuolella ja karaoke-maailmassa. Tiistai-iltana livemusiikista vastaa MÄTT ja keskiviikkona Ron Jeremy big band. Londonista löytyy kaksi tanssilattiaa, joiden musiikkitarjonnasta vastaa aina kaksi dj:tä. Londonin musiikkimaailma on yhdistelmä aikuisrockin ja -popin 80-luvun parhaista paloista aina nykypäivään. Kolmikulma, Puistokatu 2.
  www.london.fi

  Escape
  Escape on Jyväskylän uusin, kuumin ja upein yökerho. Se vie matkalle maailman eksoottisimpiin kohteisiin. Musiikki, valot ja tunnelma on viety kansainväliselle tasolle ja Suomen kovin yökerho vastaa varmuudella vaativankin asiakkaan tarpeita. Viihtyvyydestä ja tunnelmasta huolehtivat osaavat työntekijät sekä DJ:t. Väinönkatu 32.
  www.clubescape.fi

  Veturitallit
  Tervetuloa Jyväskylän Veturitalleille ti 8.1. klo 18.30-21. Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut kutsuu sinut tutustumaan Veturitalleihin ja nuortentila Vaihteeseen. Tule kurkistamaan miltä näyttää, kuulostaa ja tuntuu Jyväskylän tuorein nuorten ja luovuuden kohtauspaikka, nuoren kulttuurin näyteikkuna, Veturitallit. Illan ohjelmassa on muun muassa tiloihin, toimintaan ja toimijoihin tutustumista, musiikkia ja nuorta kulttuuria. Kahvila on avoinna. Veturitallit sijaitsee Jyväskylän keskustassa osoitteessa Veturitallinkatu 6, radan ja matkakeskuksen lähituntumassa. Veturitalleilla majaansa pitävät Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut, Kulttuuriklubi Siperia, Jyväskylän Grafiikkakeskus, Luovan valokuvauksen keskus sekä Kahvila Kisko. www.veturitallit.jyvaskyla.fi

  NUORI2013.INNOFACTOR.FI
  Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta nuori2013.innofactor.fi
  Sivuilta saa reaaliaikaista tietoa ohjelman kulusta, muutoksista sekä oheisohjelmasta - myös mobiilisti! Opiskelijoista koostuva tapahtumatoimitus tuottaa sivuille tekstiä, kuvia ja videota koko tapahtuman ajan. Lisäksi sivuilla bloggaavat muun muassa nuorisotutkija Petri Cederlöf, Ylivieskan nuorisotoimijoita sekä HUMAK:n opiskelijoita. Tapahtumasivut sisältävät myös päivien ohjelman, ohjelmamuutokset, lounaslistat sekä mahdollisuuden jakaa sisältöä suoraan sosiaaliseen mediaan.
  Luennoitsijoilla ja alustajilla on mahdollisuus jakaa ppt-esityksensä ja materiaalinsa osoitteessa
  www.slideshare.net/NUORI2013 Tunnukset sisäänsyöttöön saa aulan tapahtumainfosta.
  Twitterissä kommentteja voi lähettää aihetunnuksella #nuori2013

  OSALLISTUJAPASSIT
  Jokainen tapahtumaan ilmoittautunut saa kaulaansa osallistujapassin, johon on valmiiksi printattu nimi ja taustataho. Tieto tulee suoraan ilmoittautumisjärjestelmästä, joten se on siinä muodossa kuin osallistuja on sen ilmoittanut. Mikäli ilmoittautuminen on tehty 14.12. jälkeen, saa osallistuja passinsa ilman nimeä. Passilla saa osallistujamaksuun kuuluvat lounaat, sekä se toimii iltaisin yhteistyöravintoloissamme maksuttomana sisäänpääsynä klo 24 asti.
  Osallistujapassin saa ilmoittautumispisteestä Paviljonkiin saavuttaessa.

  RUOKAILUT
  Osallistumismaksuun kuuluvat lounaat ovat tarjolla tiistaina klo 11-14 ja keskiviikkona klo 11-14. Lounaan saa näyttämällä osallistujapassia. Torstain lounas on omakustanteinen. Lounasta tarjotaan kolmessa paikassa: A-hallissa, B1-hallissa ja toisen kerroksen ravintolassa. Erityisruokavalioiden saatavuus ilmoitetaan Paviljongin infomonitoreissa.
  Kutsuvieraille ja erikseen ilmoitettaville ryhmille ruokailu on toisen kerroksen ravintolatilan takaosassa olevassa tilassa.

  NÄYTTELYPISTEET
  NUORI2013-tapahtuma on samalla myös iso messutapahtuma. Yli 80 näytteilleasettajaa on paljon millä tahansa messumittarilla. Näytteilleasettajista tapahtuman pääjärjestäjät sekä yhteistyökumppanit ovat esillä B1-hallissa, punaisen maton molemmin puolin. Suurin osa näytteilleasettajista löytyy messualueelta C-hallista. Näyttelypistekartat ovat näkyvillä Paviljongin aulassa sekä jokaiselle osallistujalle ilmoittautumisen yhteydessä jaettavassa materiaalikassissa.

  OHEISOHJELMA, TIETOISKUT JA KIRJANJULKISTAMISET
  Näyttelyalueella (C-hallin takaosa): Tule, tunne ja toimi - positiivista energiaa työpajoilta. Tutustu nuorten toiminnalliseen, elämykselliseen työpajatoimintaan käytännössä. Taitotalo tarjoaa ideoita nuorten kanssa toimimiseen. Pajasimulaattorissa pääset tutustumaan valmennukseen, sen työkaluihin ja esimerkiksi kierrätystoiminnan mahdollisuuksiin. Taitotalon toteuttavat Jyväskylän Nuorten Taidetyöpaja ja Voimalaitos - Nuorten Taitopajat (ESR). Pajasimulaattorissa on mukana Keski-Suomen Työpajayhdistyksen jäsenpajoja. Tuottaa Valtakunnallinen työpajayhdistys.
  Tietoiskut ja kirjanjulkistukset pidetään Paviljongin yläkerroksen ravintolassa. Ne on lueteltu ajankohdittain käsiohjelman päiväkohtaisen ohjelmalistausten lopussa (Muut tilat).
  Bongaa päättäjä -ständille B1-halliin voit tulla tapaamaan kasvotusten ja henkilökohtaisesti tapahtumassa vierailevia päättäjiä. Ständillä on nähtävissä päättäjätapaamisten erillinen aikataulu.

  ESTEETTÖMYYS
  Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy pyörätuolilla ja jokaiseen kerrokseen pääsee hissillä. Kulku Iloa elämään -auditorioon (1 Wilhelm) tapahtuu liikuntarajoitteisilla ykköskerroksesta heti vaatesäilytyksen vierestä, muutoin kulku tilaan on toisesta kerroksesta käyttäen portaita. Inva-wc:t löytyvät 1. Ja 3. kerroksesta.
  x
  x
  x
  x

  Kommentoi Facebookissa

  Tapahtumajärjestäjät

  Valtakunnallinen TyöpajayhdistysNuorisotutkimusseura RYAllianssiSuomen ev. lut. kirkko

  Yhteistyökumppanit